acta/resum Assemblea 4 de novembre de 2013

LLOC: Espai Jove La Fontana

ASSISTENTS: 40

TORN DE PARAULES I MODERA: Cristina Cuní

ACTA/RESUM: Siscu Lucchetti

L’assemblea comença aprox. A les 19,15h.

Excusen l’assistència: Jordi Martínez, Tito Lucchetti, José Luis Salinas, Isak Férriz, Oriol Estefanell, Àlex Polls.

 El Siscu fa una petita introducció constatant que no hi ha ordre del dia però que, pel què es desprèn de l’acta anterior, se suposa que l’assemblea ha de girar al voltant de la proposta d’acció que el Pere Camps ens va dir que portaria sobre el tema del IVA reduït i, “en general” sobre el “que hem de fer” com a MR d’ara endavant.

 Aquesta manca de concreció inicial, error del Siscu, fa que l’Assemblea resulti difícil de gestionar. Més, tenint en compte la inexperiència de la persona que s’ofereix per conduir l’assemblea. Perquè per a uns –sobretot els què havien assistit a l’anterior assemblea- quedava clar que primer s’havia de debatre la proposta del Pere i després, si quedava temps, s’obriria un debat sobre possibles accions. Per altres, però, la proposta era una més entre les que és podien formular.

 De manera que el Pere va exposar la seva proposta: Una concentració de tots els sectors culturals el dia 4 de desembre, a les 4h. de la tarda, per reivindicar l’IVA reduït, al 4%. 4-4-4. I amb un lema que podria girar al voltant de la idea de la cultura com a aliment per l’esperit, tan necessari per les persones com la resta d’aliments. Ell mateix s’encarregava d’editar i dissenyar el cartell i de fer-ne una primera tirada.

 Lligat a aquesta proposat sorgeix el tema dels diners i el deute de MR amb alguns companys. Es proposa i s’accepta fer una colecta. S’acorda averiguar l’estat de les finances de MR.

 Pere continua informant d’una gran manifestació pel dia 24 de novembre convocada per sindicats i moviments i una altra pel 4 de desembre coincidint amb la aprovació dels pressupostos contra les retallades. Ens llegeix íntegre el text de convocatòria que adjunto com a document annex (a peu de pàgina). Com que la nostra acció començava a les 4 de la tarda i la general estava convocada pel vespre, l’únic que havíem de fer era, un cop acabada la nostra acció, anar plegats a la manifestació general.

 A partir d’aquí –i com a conseqüència del error inicial però també a que algunes persones s’han incorporat a l’assemblea després de l’exposició del Pere Camps i tampoc no havien assistit a la anterior assemblea- comencen a sortir propostes d’acció. Unes són (o s’interpreta que són) accions complementaries de la proposta del 4-4-4. D’altres són (o s’interpreta que són) accions substitutòries de la mateixa proposta, i, finalment, d’altres que no son ni una cosa ni l’altre: Una mena d’inventari de possibles accions futures sense data concreta de realització.

 Es fa tard. La troca s’embolica. Hem perdut el nord. Perplexitat i nervis. Els uns parlen del dia 24 quan clarament es refereixen al dia 4 i a l’inrevés. D’altres volen votar les accions una a una, cosa que no entenen els qui pensen que primer s’ha d’acabar de concretar com tirar endavant la proposta 4-4-4. Els partidaris de lluitar per l’IVA al 4% discuteixen amb els que l’IVA no els motiva. Tots els arguments són perfectament vàlids… “segun el cristal con que se mira”. Som una organització horitzontal i cadascú pot fer el que li sembli. Els ànims es comencen a escalfar. Són les 21h. i hem de plegar.

 A les 21,15h. aproximadament, la majoria, els partidaris del 4-4-4 i els qui sense estar-hi del tot d’acord, no obstant, hi donen suport, acorden tirar endavant. S’ha d’arribar al màxim de sectors possibles i això requerirà un mobilització molt forta. D’entrada una comissió de 5 persones anirà demà a reunir-se amb els convocants del 24/11 i el 4/12 per fer-los saber que Marea Roja –Cultura en lluita recolza les concentracions i s’adhereix al seu manifest. Pere Camps parlarà amb el responsable del Centre Artesà Tradicionàrius -que ha assistit a l’assemblea- per fer-hi la reunió preparatòria amb tots els sectors el més aviat possible. S’acorda que quan tinguem el lloc i l’hora, ens posarem en marxa per convocar a tothom per totes les vies disponibles.

23:25  (Post-assemblea)

Convocatòria per a totes les associacions, sindicats, festivals, col·lectius, professionals individuals, etc. del sector de la cultura:

Dilluns 11 de novembre, a les 18,45 al CAT (Centre Artesà Tradicionàrius). Travessia de Sant Antoni, 6-8. 08012 BCN.

Ordre del dia: Concentració general del sector de la Cultura, pel 4% d’IVA, el dia 4 de desembre, a les 4 de la tarda. 4-4-4.

Difusió immediata per tots els mitjans disponibles. Molt importants els contactes personals. Molt important engrescar companys reconeguts i/o mediàtics.

CRIDA A LA MOBILITZACIÓ CONTRA EL PRESSUPOSTOS ANTISOCIALS

Nota de premsa

EL CONJUNT DE SINDICATS, PLATAFORMES SECTORIALS I MOVIMENTS CRIDEN A LA MOBILITZACIÓ CONTRA ELS PRESSUPOSTOS ANTISOCIALS

Demà, 5 de novembre, a les 13 h, se celebrarà a la Plaça de Sant Jaume una multitudinària roda de premsa per anunciar una campanya de sensibilització i de mobilització ciutadana contra les polítiques d’austeritat, tant pel que fa als Pressupostos Generals de l’Estat i a la reforma del sistema de pensions, com pel que fa als comptes de la Generalitat – dels quals, aquell mateix matí, el Govern n’adoptarà el projecte de llei.

                  Aquesta campanya compta amb el suport del conjunt del moviment sindical i veïnal (CONFAVC, FAVB, CCOO, UGT, IAC…), ja sigui directament o a través de diverses plataformes en defensa de la sanitat, la funció pública o l’educació, així com dels més variats moviments socials i sociopolítics (SOS-Racisme, PAH, Assemblea d’aturats/aturades, Campanya per una Renda Garantida de Ciutadania, “Iaioflautes”, “Juntes Podem”, “Front Cívic”, “Procés Constituent”…) i del moviment feminista (Ca la Dona).

                  Efectivament, si els indicadors macroeconòmics repunten, la situació de la majoria de la població segueix degradant-se : destrucció de llocs de treball, baixada de salaris, pobresa creixent… No es tracta d’una discordança, sinó d’una perfecta correspondència entre els guanys dels mercats financers i el desballestament accelerat de l’Estat del benestar. Una regressió social que s’acompanya d’un retrocés també en les polítiques d’igualtat, els drets de les dones i les llibertats civils en general.

Els pressupostos del govern del PP certifiquen aquesta deriva. Són injustos socialment i són injustos amb Catalunya, que esdevé una autonomia pràcticament intervinguda. I a més, a aquests pressupostos s’hi afegeixen noves reformes regressives que ataquen els interessos de la ciutadania com la del sistema públic de pensions o la de l’administració local.

                  Però el Govern de la Generalitat respon a l’ofec financer replicant les mateixes polítiques neoliberals que imperen a Madrid i a Brussel·les: accepta com a prioritat el pagament d’un deute financer d’usura, afavoreix lobbys privats i multinacionals, trasllada les retallades a la funció pública i als serveis que haurien de ser la primera garantia de cohesió social…

                  A la roda de premsa, es donaran a conèixer els principals actes centrals, de confluència del conjunt de forces compromeses en aquesta campanya: una gran Manifestació Ciutadana el diumenge, 24 de novembre, al migdia, coincidint amb un cap de setmana en què el moviment obrer i les “marees” d’arreu de l’Estat celebraran també nombrosos actes de protesta… i una Jornada de lluita, prevista pel 4 de desembre, en la recta final del debat pressupostari, en què hi haurà accions diverses al llarg del dia i, al vespre, una concentració multitudinària davant del Parlament per palesar les exigències de la majoria social d’aquest país.

Un pensament sobre “acta/resum Assemblea 4 de novembre de 2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s